Rode Kruis gaat iPads uitdelen in armste delen van Afrika

De armste delen van Afrika kunnen een leuk kerstcadeautje tegemoet zien. Het Rode Kruis gaat namelijk 500.000 iPads uitdelen aan de armste bevolking van Afrika.

De iPads worden geleverd inclusief een powerbank die oplaadbaar is door middel van een klein bijgeleverd zonnepaneel. De iPads zijn voorzien van een simkaart met een onbeperkte databundel op lage snelheid. Hierbij moet wel even gezegd worden dar er überhaupt geen hoge snelheden te behalen zijn op de Afrikaanse netwerken. Wel zou de snelheid voldoende moeten zijn om een beetje te surfen en gebruik te maken van Facebook en Twitter.

Niet WhatsAppen

Nadeel van de iPads is wel dat er nog geen WhatsApp berichtjes verstuurd kunnen worden. De simkaarten die in de iPads zitten beschikken namelijk niet over een telefoonnummer. Een telefoonnummer is een vereiste voor het gebruik van WhatsApp. Als alternatieve app wordt bijvoorbeeld Telegram genoemd. Hier is geen telefoonnummer voor nodig.

Feit is sowieso dat Facebook en andere social media straks een stuk kleurrijker worden nu onze vrienden uit Afrika binnenkort ook toetreden tot het www met hun gratis iPads.

Hopelijk gaan zij een beetje verstandig met de iPads om en krijgen we niet weer Nigeriaanse toestanden. Sinds dat Nigeria internet heeft wemelt het daar van de oplichters. Fraude en scams zijn daar aan de orde van de dag. De Nigerianen maken wereldwijd slachtoffers met hun praktijken.

Hoe dan ook: Wie weet speel jij straks wel een spelletje op Facebook met een paar nieuwe Afrikaanse vrienden! Nieuwsbom wenst de gelukkigen alvast veel plezier met hun nieuwe iPads!

 

Delen
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar