Serious Request: En onze eigen bevolking kan stikken

Bij elke willekeurige doneer actie staat Nederland weer vooraan in de rij om gul te geven. Oh wat hebben die mensen het slecht, en oh wat zielig. We hebben het hier helaas niet over een deel van onze eigen bevolking die bij de voedselbank loopt. Of mensen die geen dak meer boven hun hoofd hebben of hun huis dreigen uit te worden gezet omdat zij simpelweg de huur niet meer kunnen opbrengen.

De behulpzaamheid bij Nederlanders onder elkaar is ver te zoeken. Van de overheid hoeft men wat dat betreft ook weinig te verwachten. Rutte geeft liever een afscheidsfeestje van ruim 3 ton en schaft daarnaast de dividendbelasting af om Nederland aantrekkelijk te houden als vestigingsland voor multinationals.

Niet alleen voor multinationals

Niet alleen voor multinationals is Nederland een aantrekkelijk land. Als asielzoeker heb je tegenwoordig meer rechten dan een doorsnee Nederlandse burger. Een woning wordt binnen een ‘poep en scheet’ voor je geregeld waarbij je ook nog eens 10.000 euro toegestopt krijgt voor de inrichting. Nederlanders die een sociale huurwoning zoeken mogen achter aansluiten. Een wachttijd van 10 jaar is hierbij niet ongewoon. Als je onder de minima valt valt mag je bij de kringloop je inboedel gaan halen. Op zich niets mis mee natuurlijk maar 10.000 euro was natuurlijk ook wel lekker geweest.

Beste zorgpolis van Nederland

Waarbij sommige Nederlanders geen toegang meer hebben tot bepaalde zorg omdat zij de kosten niet kunnen opbrengen, krijg je als asielzoeker de beste zorgpolis van Nederland en dat voor wel 0 euro! Dit is inclusief een stralend wit gebit! Tante Jannie op de hoek komt niet meer buiten omdat zij geen geld heeft voor een nieuwe rollator. Als asielzoeker staat er al eentje voor je klaar! En anders blijft er straks vast nog wel wat over van die 10.000 euro voor een klein autootje zodat Fatima mobiel blijft.

Serious Request

Een grote groep mensen klaagt over het feit dat er nooit eens wat wordt gedaan voor onze eigen bevolking die het slecht heeft. Het is toch schandalig dat er elke week weer rijen Nederlanders bij de voedselbank staan? Of mensen die in een tentje leven omdat zij geen woonruimte hebben? Om over gezinnen die geen kerst kunnen vieren nog maar niet te spreken.

Nederland zou zich diep moeten schamen! Wanneer gaan we eerst eens onze eigen problemen oplossen in plaats van steeds geld in bodemloze putten te pompen?

Delen
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar